Varför stickar jag vantar på våren?

 
Mamma är inte en så bra handmodell...
Men iallafall.
Våren har kommit nu. Det är varmt i varenda gatuhörn. Solen lyser nästan alla timmar om dygnet och vart man än går så förvandlas man till en fontän.
Varför då inte ta tag i värmen med ett par tjock vantar tänker jag ju då.. Eller?
Något i mig vill skapa saker hela tiden. Vill göra saker som går att använda. 
Och för att jag inte ska få en chock när vintern väl kommer så får man ju göra dessa vantar nu.

Maj månad är snart slut och jag får inleda mitt garnhandlande igen. Lyckorus!
Inte lika lycklig över sommaren dock.
Men vad gör man inte för att gräset ska vara grönt...
 
Ha det bäst fina ni.
 
It's my mom on the picture. She isn't the best hand model but I like her.
It spring now. Official spring. It'r hot, you sweat. 
So I made some new gloves, 'cuz when winter comes. I don't want to be cold.
 
May has soon reached the end. And I'll start shopping yarn again.
Hope you have it wonderful out there.

Jag kommer resa flott som tusan i sommar

Nu inför sommare så taggar alla att de ska resa iväg och sola eller bada i turkosa hav. Det pratas ju en massa om solsemestrar och annat trevligt.
Själv ska jag åka till London. Och då är det ju viktigt med ett pass. Därför gjorde jag mig ett passfodral. För vem vill egentligen ha ett fult pass som ser likadant ut som alla andras.
Inte jag iallafall.
 
 
This summer,many people will travel away from thier country. And some of them have to have thier passports with them. I'm going to London in August, so I made this sleeve to my passport. I'm going to travel like a star.
 

Det är den 11 Maj när jag skriver det här

Det är den 11 Maj. Och jag har klarat 11 dagar utan att köpa någonting. Det är ganska stort för mig. Inte ett enda garnnystan eller några stickor har kommit hem till mig från affären.
Jag har nämligen slagit vad med mig själv om att jag ska klara av att leva på noll kronor under hela maj, bara för att det faktiskt finns de som gör det. Det finns de som inte kan köpa sig lycka iform av garner, de som inte kan köpa garn så fort de behöver. det finns de som måste spara varenda krona som blir över varje månad. 
Så därför ska jag inte köpa något under hela maj. Det är bara 11 hittills och jag har varit nära tre gånger, men jag ska klara det. Har dock funderat på hur jag ska göra med resor. Ska jag få åka iväg någonstans eller ska mitt skolkort vara det som bestämmer. Det får jag helt enkelt se.
 
Just nu sitter jag hemma med en stickning som behöver garn. Om tre veckor kan jag köpa garn till stickningen, tur väl så är det en stickning till mig själv så jag behöver inte oroa mig för att en framtida köpare ska be om att få sin besätllning snart.Men paniken stiger lite inom mig, JAG VILL HA GARN.
 
Men jag ska klara det. Försök ni också kära läsare, att kanske inte få fika på en hel månad, att inte få köpa en viss last på en hel månad. Men glöm inte att saker som ni behöver för att överleva, som mat och värme. Det kan man lägga pengar på. I den mängd som verkligen behövs.
 
 
It's May. I've decided that I'm not going to buy anything this month. No yarn, no cookies, no soda NOTHING.  It's kind of hard because I'm knitting right now and I have to have some more yarn to that. 
But I'll do it. I hope some of you would try this, it's kind of fun but hard at the same time. Try this.
 
Love to you all!

Ibland är man ensam

kära bloggläsare, hur många av er känner igen er i att vara så hemskt ensam ibland.
Så ensam att man undrar om det är fel på en?
Ibland känner jag mig så ensam. När jag hör mina fina vänner som ska ut och festa en fredagskväll medan jag har planerat att sitta hemma och virka eller sticka tills ögonen inte orkar vara vakna längre. Då känner jag mig ensam. 
 
Men det glädjer mig att jag faktiskt gör något som jag tycker otroligt mycket om. Att jag faktiskt inte vill vara ute och festa. Jag kommer nog aldrig få det intresset. Eftersom att det känns så mycket härligare att sitta och föra ett normalt samtal med en person över en kopp te. Med en kopp te och en trevlig människa att prata med, då kan man även skapa något vackert med händerna. 
 
Nu ska jag ta tag i mina ungdomsproblem, skolarbetet...
 
Ha det bäst fina ni!
 
I sometimes feel so alone. I feel alone when all my friends are out partying and I'm home alone.  But I'm also so happy that I do something I really love. Becaouse I love talking to someone over a cup of tea. I'm happy when I'm knitting and talking to beautiful friends over a cup of tea.

EFFF - Ett Fett Färgglatt Fodral

 
Fick för ett tag sedan en beställning på ett virkat, färgglatt bokfodral av en tjej på en hemsida. Gud vad roligt och fantastiskt! tänkte jag och började genast spåna idéer. Hon skrev att jag fick välja helt själv, så då fixade jag ihop rosa, grön och en färg som tydligen är turkos, färgblind som man är...
Nu är den iallafall klar, och resultatet rymmer två av mina böcker. Panginikontraktet och Mia Skärringers Dyngkåt och hur helig som helst. Alltså är den ganska bred.
Vad tycker ni kära läsare?

 
I got an order on a colourful book sleeve. And this is the result. I hope she'll like it when she gets it.
The sleeve very big and colourful.
 

Ha det bäst!

Jag reser bort

Ännu ett bokfodral ligger nu färdigt på mitt skrivbord redo att fotograferas.
Och jag funderar på vad jag ska gör nu, sticka vantar? Virka på klänningen som blivit lite bortglömd? Sticka strumpor? Kanske en tröja? 
Ne, det jag har planerat att göra lite snabbt och enkelt är att virka ett fodral till mitt pass.
Eftersom att jag i sommar ska resa till London, så känner jag att jag vill ha ett fint pass istället för de vanliga traditionella röda. 
Tänker ta lite inspiration från dessa bilderna
     
 
Är så otroligt peppad att börja få färg kring mig igen.
 
Ha det fint kära ni!
 
 
I'm done with one of those book sleeves I've done. So now I'm going to do a sleeve for my passport, 'cuz I'm going to london in August. So excited!

RSS 2.0