prat om nuläget

Jag är inne i en oproduktiv fas. Folk tvivlar på att jag gör något vettigt.
Folk säger att jag måste ha högre priser på de saker som jag säljer. Det är lite som att de vill börja bestämma över mig och min egna hobby. Lite som att ta över den ungefär. Men jag trivs med detta. Jag har fått beställningar som jag ska göra. Och de är lätta att göra. Så det är nog därför jag är improduktiv. Jag är ute efter utmaningar. Lite som mitt sommarprojekt med hästarna. och min lilla dröm om de röda vantarna med svarta getter. Det känns som att jag borde springa och köpa nya garner så att jag kan börja.
Imorgon ska jag på Jubileums fest med skolan, jag vill hellre sitta hemma och virka eller sticka.
 
Vi får se hur det blir. Så länge får ni njuta av dessa fina bilderna från Linas blogg. Funderar lite på att köpa en ny klänning i sommar. Får se hur det blir.
 
Ha det bästa!
 
I've kind of lost my inspiration. I think it's because of those easy orders I've got. I'm looking at Linas pictures and wonder if I shall buy a new dress this summer or not. 
Tomorrow it's a party with my school, I want to sit home and knit instead.
 

Iphone 5.

 
 
En av min moders kära vänner bad mig att virka ett Iphone 5 fodral till henne i en ljusrosa färg. 
Efter mycket springande i garnaffärer hittade jag ett snyggt och lättarbetat garn som jag använde till att virka dessa.

 
Då jag hade massor av garn över så blev det ett lite mindre fodral och ett lite större. Allt beroende på vilket skal man har till telefonen.
 
 
My mom's friend asked me to chrocket a sleeve to her Iphone 5. She wanted a bright pink one. So here they are! I made two of them so she can decide which one she wants.
 

Mönster på sak jag ska göra i framtiden.

 
När man tycker om getter, som jag gör. Så är det ju klart att man ska ha ett par vantar med getter på. Tror dock att mina vantar inte kommer bli svart vita. Utan troligtvis röda och bruna. Lite som om de var väldigt onda getter. Mumsigt liksom sådär.
 
Funderar också på att sticka ett par vantar med kanske katter eller hästar på också.
Får se hur det blir med min tid.
Är iallafall klar med Iphone 5 fodralen nu. Fattas bara knapp och foto så är det fixat.
 
Ha det bäst!
 
This is a pattern of some mittens I want to knit. It's goats on. I love goats.
My Iphone 5 sleeves are done. I only have to photaograph them and then you'll see them

En sån där glittrig vit sak man bär runt halsen

 
När jag var i Kylinge med fina Caroline, så hittade hon lite vita garner och bad mig att jag skulle sticka en tubhalsduk med lite större hål så att det går att bära på våren och sommaren. Och snäll som man är, så gjorde jag det. Halsduken innehåller inte bara vitt garn utan även ett vitt garn med lite glitter i. För att ge halsduken lite liv mitt i allt det vita.
Två projekt klara på två dagar är inte dåligt.
Ha det bäst fina ni!
 
 
When I was in a town called Kylinge with a friend of mine, she found som white yarns that she wanted me to knit a scarf in. And friendly like I am, I did it. I hope she'll like it.
Love to you all! 

 
 
 

Stickade vantar såhär när våren kommer.

 
Nu när våren har kommit hit till sverige, och det är tusen grader svinkallt på morgonen, men samtidigt tusen grader varmt på dagen. Då är det dags för att använda de där tunna vantarna som passar till vårjackan, men ändå inte kyler ner händerna. Så nu har jag gjort dem Mina fina vantar. Sitter framför tv:n och myser i dem för min läsk är kall. 

 
Nu drar jag igång med mina andra små projekt. Som Iphonefodral, klänningar och getvantar, Jag älskar getter.
Ha det bäst kära ni!

 
It's "spring" in sweden. It's cold in the morning and sometimes very hot in the afternoon. So I made these to warm my hands and be just nice to look at. I'm having them infront of my TV because my soda is so cold.
Hope you are fine out there my friends.

virkat bokskydd

 
Då jag utöver mitt stora intresse för att virka och sticka, så tycker jag ju även mycket om att läsa böcker.
Och alla dessa böcker som jag har med mig i väskan fram och tillbaka hela tiden har fått ett antal repor och söndriga blad. Därför virkade jag ihop ett skydd till mina böcker, så nu kan jag ha med dem överallt i alla väskor utan att behöva ha repade och söndervikta böcker.
 
 
Besides knitting and crocheting, I also love to read. So I made myself a sleeve for my books when I travel. From now I don't have to find my books scratched anymore.

Another croched green thing

 
Ännu en av dessa gröna små virkade fodral som jag gjort under ett tag. Min första tanke när jag virkade var att det skulle bli som ett fodral till telefoner. Men, då jag är en av de få människor som inte äger en Iphone, så har jag kommit på vad jag kan ha det till istället.
Till mina tabletter som ligger i väskan. Istället för att ha mina allergitabletter liggande så varför inte stoppa dem i ett fint fodral liksom?
Knallgrönt som det ska vara.
 
 
I made this little green thing bit I didn't knew how to use it. I'm one of those who not own a Iphone. So I figured out that I could use it for my pills. It's very green but my camera didn't wanted to show it I think..

en såndär virkad sak att ha korten i.

 
Är inne i en virkningsdille just nu. Virkar små fodral som knappt har användningsområde. Men ändå blir jag så lycklig av att göra det. Det senaste jag gjort är tre saker, som gick ganska snabbt. 
En av dem är detta fodralet. Lite som en kreditkortsficka. Eller sedelförvar, Användningsområdet är stort.
Insåg nu att färgen på bilden inte riktigt stämmer in med hur den ser ut i verkligheten.
I verkligheten är den knallgrön. 
 
 
This is one of the three things I've crocheted. The picture doesn't show the right colour. It's lime green. 
I think that this is like a sleeve for kredit cards and other cards.

Jag kommer spräcka min budget.

På Hemtex i Karlskrona, kanske även finns i andra hemtexaffärer, men jag har bara sett det i Karlskrona. Där finns det små "kit" med saker man kan sticka. Jag har varit där inne ett antal gånger och bara dreglat över de fina garnerna som de har där inne. Men jag vet inte om jag vill köpa dessa kitten och sticka samman det. Eller om jag skulle gå under om den inte blev som jag ville.
 
 
Så nu sitter jag här och funderar, beställa eller inte beställa.
Det värsta är att jag vet att jag kommer köpa dem allihop. Men jag hoppas att jag kanske snart kan säga emot mitt beroende av att köpa garn.
 
Ha det fint kära läsare!
 
English, for my beautiful non-swedish readers:
I want to buy some knitting sets, but I don't know if I'll fix it. But if I know myself right, I'll buy it.

Femtiotusentremiljoner små virkade fodral är inte min framtid

Kära läsare, 
Jag är inne i en kris, en kris som egentligen kanske är ganska vanlig att ha när man är 17 år. 
Jag sitter i krisen om vad jag ska göra när jag blir vuxen, vad jag ska göra med mitt liv när jag inte har skolan att gå till 10 timmar om dagen. Det hade varit helt fantastiskt att kunna försörja mig på att sticka och virka.  Att det blir mitt yrke, typ designer, formgivare. 
Men samtidigt vill jag inte försörja mig på det, för då kanske det slutar som ett tvång.
"Ja, nu måste jag sticka tre strumpor idag annars går det inte ihop"
Jag vill inte ha det så, jag vill kunna avbryta en vantstickning mitt i för att åka iväg, eller läsa en tjock bok. Men vad tusan ska jag göra med mitt liv då liksom. Jag är ganska fast vid mitt stickande och virkande.
 
För min hobby är en ganska osäker bransh liksom, det vet ni som liksom mig stickar och virkar massor. Det är inte många där ute som vill ha något hemstickat, utan det ska ju helst vara gjort i en fabrik eller av små stackars barnarbetare och finnas tusen exakt likadana saker.
Men men, allt kan ju inte alltid gå som man vill. Vem vet om tio år kanske jag är en av sveriges kändaste designers eller kostymörer. Det får vi se..
 
 
I'm in a fight with myself about my future work. I don't know what I want to be, but I think that I'll find a super job.

174 kronor fattigare, två loppbett rikare och riktigt exalterad = 8 garner rikare.

 
Kolla på den där högen kära läsare.
Det där är ett garn som brukar kosta runt 120 kronor, men dela den kostnaden med tio så får ni veta vad jag fick det för. Älskar att handla garn.
 
Det är som sagt påsklov nu, och uttråkad som man är så begav jag och mammas kompis, min fina människa till en garnaffär i en by vid namn Kylinge. 
När vi kom dit vad det lite kyligt, så drog till med vitsen "Men vi är ju i kylinge"
Väl inne i affären var det fullt av garner, garner längs hela väggarna. Ja, ni kan förstå hur jag kände mig där. Alla de tusen sorter och kvaliteter till så bra priser. Jag blev som ett barn i en godisaffär. 
De flesta garnerna jag köpte var "restade" alltså de är helt intrasslade och knutna att jag nu måste nysta ihop dem. Men vad tusen gör det. 
 
Nu ska jag fira resten av kvällen med att sticka, virka och nysta.
Precis som en kväll ska vara.
 
Ha det bäst ni fina människor.

RSS 2.0